Слова Пристайка про відмову України від вступу до НАТО вирвали з контексту – МЗС

Слова Пристайка про відмову України від вступу до НАТО вирвали з контексту – МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ (МЗС) заявили, що слова посла України у Великій Британії Вадима Пристайка про буцімто готовність України розглянути відмову від членства в НАТО задля запобігання війні з Росією були вирвані з контексту.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Безумовно, заради миру і збереження життів наших громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями. Водночас посол Пристайко слушно зазначив в інтерв'ю, що перспектива членства в НАТО закріплена в Конституції України, але Україна наразі не є членом НАТО чи іншого безпекового альянсу. Тож ключовим для нашої країни стає питання гарантій безпеки», - акцентував речник МЗС.

За його словами, безперечно, найкращою такою гарантією був би негайний прийом України до Альянсу.

«Але загрози Україні існують тут і зараз, відтак пошук відповіді на питання гарантій стає фундаментальним нагальним завданням. При цьому жодне рішення не може бути ухвалене всупереч Конституції України», - наголосив Ніколенко.

Читайте також: Путін не має жодного права вето на членство України в НАТО – Пентагон

Як повідомлялося, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю BBC Radio 5 Live припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-