Посольство США: звинувачення Москви у невиконанні Україною «Мінська» - чиста пропаганда

Посольство США: звинувачення Москви у невиконанні Україною «Мінська» - чиста пропаганда

Укрінформ
У Посольстві Сполучених Штатів Америки назвали "чистою пропагандою" звинувачення Москви в невиконанні Україною Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це Посольство США в Україні повідомляє у Фейсбуці

"Україна неодноразово намагалася сумлінно виконати свої зобов’язання за всіма трьома Мінськими домовленостями, зокрема, ухвалюючи щороку закон про особливий статус, залишаючи відкритими пункти пропуску та залишаючись відкритою для конструктивного діалогу щодо виконання домовленостей через нормандський формат і Тристоронню контактну групу. Тим часом Росія припинила дію прикордонної моніторингової місії ОБСЄ, обмежує свободу пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, утримує сили на підконтрольному Росії Донбасу та продовжує озброювати контрольовані нею сили, порушуючи режим припинення вогню", - зазначили в посольстві.

Читайте також: Учасники переговорів підтвердили необхідність виконання Мінських угод - Єрмак

У диппредставництві підкреслили, що Росія "сама спровокувала конфлікт" і підписала Мінські угоди, але відмовляється визнати себе стороною конфлікту.

Країна-окупант також вимагає, щоб Україна вела замість неї прямий діалог із посередниками, хоча такий діалог не є вимогою домовленостей.

Читайте також: Прогрес «Мінська» можливий, якщо Росія перестане вимагати діалогу Києва з «Л/ДНР» - Кулеба

"Московські звинувачення України в тому, що вона не виконує Мінські домовленості, є чистою пропагандою. Якщо Росія вірить у "Мінськ", як вона каже, вона має виконати свої зобов’язання та розблокувати роботу нормандського формату та ТКГ", - наголосили в посольстві.

Як повідомлялося, на пресконференції після п'ятигодинних переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном президент Російської Федерації Володимир Путін вкотре звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-