Путін запропонував Порошенку політичний притулок в Росії

Путін запропонував Порошенку політичний притулок в Росії

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін знову звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей, а також запропонував політичний притулок експрезиденту України, депутату Верховної Ради Петру Порошенку.

Про це Путін сказав на пресконференції після п'ятигодинних переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє Укрінформ із посиланням на ютуб-трансляцію події.

«Свого часу, коли пан Порошенко ще був президентом України, я йому казав, що якщо у нього виникнуть якісь складнощі у майбутньому, Росія готова надати політичний притулок. Він тоді іронізував багато з цього питання, але сьогодні хочу підтвердити свої пропозиції, попри наші серйозні розбіжності щодо врегулювання на Донбасі», — сказав Путін.

Читайте також: Макрон розраховує, що перемовини з Путіним дозволять вийти на «корисну відповідь»

Він також назвав звинувачення на адресу експрезидент України у державній зраді "надмірними".

При цьому президент РФ вкотре звинуватив Україну у невиконанні Мінських домовленостей.

Слід зазначити, що Порошенко не просив Росії про політичний притулок.

Читайте также: Рассмотрение апелляции на арест имущества Порошенко перенесли из-за болезни судьи

Порошенко у відповідь порадив Путіну усвідомити, що "ми розберемося самі тут в Україні". За його словами, "вічна" російська практика "піклуватися" про українську політику припинилася, коли він став п'ятим президентом України.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на нього низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорта та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії визначення – до 19 березня.

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Порошенко заявив, що вимагатиме відводу керівника слідчих у справі

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенка у державній зраді та сприяння терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 1 млрд грн.

За даними ГБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-