Литва передасть Україні зброю та COVID-вакцини для щеплення на КПВВ

Литва передасть Україні зброю та COVID-вакцини для щеплення на КПВВ

Фото
Укрінформ
Литовська Республіка передає України зброю для захисту та вакцини проти коронавірусу, якими щеплюватимуть громадян з тимчасово окупованих територій на КПВВ.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час спільної з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Інгрідою Шимоніте заяви для преси на Луганщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні всі наші партнери об'єдналися перед лицем ескалації та загрози. Від Литовської Республіки, від пані Прем'єр-міністра ми маємо надзвичайно потужну підтримку. Литва передає нам як нову зброю оборонного призначення для України, так і вакцини, якими будуть вакцинуватися  зокрема, люди з тимчасово окупованих територій. Це дуже важливо. Це вакцини Johnson&Johnson, яких достатньо для того, щоб ми могли продовжувати боротьбу із ковідом, і надати відповідні сервіси та послуги нашим людям з окупованих територій, які цього забажають, на пунктах пропуску», - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна вдячна й за ту допомогу та підтримку, яку надає Литва й у питаннях відновлення гуманітарної інфраструктури.

"Ми сьогодні говорили із головою Луганської військової адміністрації про ті потреби, які є сьогодні тут, в області, у наших військових. Також говорили з пані Прем’єр-міністром і про передачу додаткового обладнання, крім зброї. А ми говоримо сьогодні про «Стінгери», які буде передавати та передає вже нам Литовська Республіка. Також ми говорили загалом про координацію наших партнерів у Європейському Союзі. І дуже важливий сигнал – це те, що пані Прем'єр-міністр сьогодні присутня тут», - сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час спільного з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу на Луганщині заявила, що не має сумнівів стосовно наміру та готовності українських солдатів та їхніх командирів захищати свою країну, її суверенітет та територіальну цілісність, а також Європу і світовий порядок.

«Я зустрічалася з українськими солдатами та їхніми командирами, загартованими роками війни, рішучими й екіпірованими краще, ніж будь-коли. Я захоплена і не маю сумнівів стосовно їхнього наміру та готовності захищати свою країну, її суверенітет та територіальну цілісність, а також захищати Європу та заснований на правилах світовий порядок», - сказала Шимоніте.

Читайте також: Глава парламенту Естонії відвідав КПВВ «Чонгар»

Вона також зауважила, що вітає побачені зусилля української влади з покращення життя людей, які прямо страждають від жахливих наслідків кремлівських геополітичних амбіцій по обидва боки ліній зіткнення.

«Я тут сьогодні, щоб засвідчити перед Україною та її громадянами, що їхні друзі та партнери роблять усе можливе для запобігання подальшої ескалації та підтримки України», - наголосила глава уряду Литви.

Фото: twitter.com/Denys_Shmyhal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-