ОБСЄ створюватиме всі умови для обміну полоненими – Рау

ОБСЄ створюватиме всі умови для обміну полоненими – Рау

Укрінформ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) створюватиме всі умови для обміну полоненими, однак для завершення цього процесу потрібна політична воля зацікавлених сторін.

Про це голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнев Рау заявив на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене немає сумнівів, що для завершення цього процесу потрібна політична воля зацікавлених сторін, але те, що ОБСЄ зобов’язана зробити і точно зробить, це створення умов, щоб така політична воля якомога швидше була виражена і результати були імплементовані», - сказав він.

Рау додав, що Місія ОБСЄ та спеціалізовані організації на місці вивчають всі обставини процесу, шукають правильний спосіб, правильний момент, узгоджуючи перебіг процедури спільно із зацікавленими сторонами.

ОБСЄ продовжить зусилля для вирішення конфлікту на сході України, додав Рау.

«Як голова організації, я продовжу забезпечувати і стимулювати країни-члени до пошуку точок дотику. У цьому контексті наступного тижня я поїду до Москви», - зауважив голова польської дипломатії.

Читайте також: Кулеба просить ОБСЄ підготувати доповідь про російську паспортизацію ОРДЛО

Як повідомлялося, візит чинного голови ОБСЄ Збігнєва Рау до Москви запланована на 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-