Стали відомі подробиці першого офіційного візиту Збігнєва Рау до України

Стали відомі подробиці першого офіційного візиту Збігнєва Рау до України

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау в ході візиту до України проведе зустрічі з керівництвом нашої держави.

Про це повідомив Укрінформу прессекретар посольства Республіки Польща Матеуш Натковський.

Під час першого офіційного візиту до України Збігнєв Рау зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук.

Розмови будуть зосереджені на подіях в Україні, заходах, які вживаються за підтримки ОБСЄ для деескалації та вирішення поточної кризи.

Читайте також: Голова ОБСЄ їде з візитом в Україну

Крім того, очільник польської дипломатії зустрінеться зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі, головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та координатором проєктів ОБСЄ в  нашій країні.

Відбудеться також зустріч Рау з головою Офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Резидентом - координатором Управління ООН з координації гуманітарної допомоги в Україні.

11 лютого чинний голова ОБСЄ відвідає схід України, де ознайомиться з поточною гуманітарною та безпековою ситуацією на постраждалих від конфлікту територіях.

Читайте також: Україна в ОБСЄ підтримала ініціативу Оновленого діалогу щодо європейської безпеки

Як повідомлялося, на зустрічі в Києві 10 лютого Дмитро Кулеба має обговорити зі Збігнєвом Рау зусилля задля деескалації безпекової ситуації біля кордону України та на тимчасово окупованих територіях, активізацію політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та спонукання РФ до виконання її зобов’язань у межах мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-