Макрон не порушував у Києві питання позаблоковості України – Кулеба

Макрон не порушував у Києві питання позаблоковості України – Кулеба

Укрінформ
Президент Франції Емануель Макрон під час візиту до Києва не порушував питання позаблокового статусу України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції в Укрінформі у відповідь на запитання кореспондента агентства.

«Питання відмови України від євроатлантичних прагнень вчора не порушувалося», - сказав Кулеба.

Він додав, що розмова між президентами України та Франції була дуже конкретною.

Читайте також: Кремль шукає «старшого по Європі»: підсумки візиту Макрона в Москву та Київ

«Але, запевняю вас, що жодних зрад не відбулося, та й не могло відбутися, тому Президент України дуже чітко усвідомлює і захищає інтереси нашої держави», - зазначив глава української дипломатії.

За словами Кулеби, його особисто президент Франції вразив тим, наскільки глибоко він розібрався в усіх нюансах функціонування ТКГ і того, що потрібно зробити, щоб розблокувати її роботу.

«Це є свідченням того, що він дійсно не поверхово, а глибоко ознайомився з цією проблематикою і щиро намагається знайти рішення», - переконаний Кулеба.

У відповідь на уточнююче запитання, з якими пропозиціями президент Франції приїхав до Києва, глава МЗС зазначив, що «президент Макрон приїхав з думками, а не пропозиціями».

Читайте також: Чому Макрон закликає до втілення Мінських угод і що з тим робити

«Зараз ми перебуваємо в такій фазі, коли сторони, спілкуючись одна з одною, намагаються максимально зрозуміти межі допустимих компромісів і кроків, які потрібно зробити для того, щоб вивести ситуацію з глухого кута… Вчора було обговорення ідей, але це не було обговорення конкретних пропозицій», - поінформував Кулеба.

Як повідомляли ЗМІ, попри те, що президент Франції Еммануель Макрон заперечує, що дипломати обговорюють питання "фінляндизації", тобто позаблоковості нашої країни, воно все ж таки лежить у площині дипломатичного дискурсу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-