Зеленський провів зустріч з главами МЗС Австрії, Словаччини і Чехії

Зеленський провів зустріч з главами МЗС Австрії, Словаччини і Чехії

Фото
Укрінформ
Президент України обговорив безпекову ситуацію з міністрами закордонних справ Чехії Яном Ліпавським, Австрії - Александром Шалленбергом та Словачини - Іваном Корчоком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Візит міністрів здійснюється за ініціативою Чехії як країни, що головує в межах Славковського формату, який об’єднує ці три європейські держави.

Зеленський ознайомив керівників зовнішньополітичних відомств з безпековою ситуацією та ініціативами України щодо активізації Мінського процесу та роботи в Нормандському форматі.

«Дуже важливо, що ви відвідали зону проведення ООС та особисто ознайомилися із ситуацією на місці», - наголосив Президент.

Міністри висловили одностайну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, наголосили на повному й беззаперечному праві нашої країни самостійно визначати шляхи забезпечення власної безпеки та обирати оборонні союзи.

Глава держави акцентував на важливості зміцнення оборонної підтримки України. «Дякую кожному з вас, вашим країнам за підтримку й конкретну допомогу Україні», - заявив він.

Президент позитивно відзначив факт збереження повноцінної дипломатичної присутності Чехії, Австрії та Словаччини в Києві та те, що ці держави утрималися від евакуації родин дипломатів. Він також наголосив на важливості поглиблення економічної інтеграції між Україною та Європейським Союзом і розширення доступу українських товарів на ринок ЄС, зокрема з використанням можливостей оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію.

Читайте також: Суверенітет України є і питанням нашої безпеки – глава МЗС Австрії про візит трьох міністрів

Зазначається, що Ліпавський, Шалленберг та Корчок висловили одностайну думку про те, що безпека України невіддільна від безпеки Європи, й без досягнення миру в Україні неможливо досягти стабільності на континенті.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Чехії, Австрії та Словаччини 7-8 лютого перебувають зі спільним візитом в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-