Росія просуває викривлену інтерпретацію Мінських угод - посольство США

Росія просуває викривлену інтерпретацію Мінських угод - посольство США

Укрінформ
У посольстві США в Україні зазначили, що Росія просуває викривлену інтерпретацію Мінських угод, зокрема наполягає на "автономії" підконтрольного Росії Донбасу.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомляє у Фейсбуці.

"Вчора секретар Блінкен обговорив можливі шляхи мирного врегулювання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням, у тому числі шляхи виконання Мінських угод. Росія просуває викривлену інтерпретацію Мінських угод, зокрема наполягає на "автономії" підконтрольного Росії Донбасу", - йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначають, що ніде в Мінських угодах не згадується слово "автономія".

Читайте також: США прискорюють безпекову допомогу Україні для зміцнення її оборони - посольство

"Україна неодноразово намагалася сумлінно реалізувати Мінські угоди, у тому числі щороку ухвалюючи закон про особливий статус. Водночас Росія порушує режим припинення вогню, відмовляється конструктивно вирішувати цю та інші проблеми та вдає, що вона не є стороною конфлікту, який вона розпалила", - зазначили у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати й Україна мають спільні підходи до імплементації Мінських домовленостей та очікують від Росії виконання її зобов’язань за цими угодами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-