Кулеба розповів про головний сценарій російської агресії в Україні

Кулеба розповів про головний сценарій російської агресії в Україні

Укрінформ
Базовим сценарієм для Росії зараз є дестабілізація внутрішньої ситуації в Україні, чого Кремль надається досягти різними методами, у тому числі шляхом вбивання клину між нашою країною та міжнародними партнерами.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Базовий сценарій для Росії зараз – це дестабілізація внутрішньої ситуації в Україні. Для цього Росія використовує військову ескалацію, кібератаки, поширення дезінформації і вбивання клину між Україною та її міжнародними партнерами», - сказав Кулеба.

Він заявив, що як би хтось у РФ не намагався, нікому не вдасться вбити клин між Україною та її партнерами.

«А це роблять зараз як Росія, так і проросійські політики у відповідних країнах, додаючи тиск з іншого боку» - констатував очільник МЗС.

Читайте також: Жодних поступок: Кулеба спростував чутки про тиск Німеччини на Україну

Кулеба зауважив, що Україна не виключає жодного сценарію розвитку подій, і в нинішніх складних умовах ми змушені готуватися до кожного з цих сценаріїв. Водночас за його словами, ми не забуваємо, що життя триває, тому МЗС уже планує дипломатичні заходи до кінця 2022 року.

«Не треба нас лякати війною, ми готові до всього. І якщо Росія нам все ж таки нав’яже чергову фазу військового конфлікту, ми будемо боротися. Але до цього ми зберігатимемо абсолютно холодний спокій і сконцентрованість», - заявив глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба назвав «максимум», якого Україна очікує від зустрічі «нормандських радників» у Берліні

Як повідомлялось, під час візиту 7-8 лютого очільниця німецького МЗС, окрім Києва, побуває в Запоріжжі, звідки поїде далі на схід.

Це другий візит Бербок в Україну, перший вона здійснила 17 січня. Спочатку планувався спільний візит голів МЗС ФРН і Франції, але французький міністр Жан Ів ле Дріан цими днями супроводжуватиме свого президента в його візитах до Москви та Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-