Жодних поступок: Кулеба спростував чутки про тиск Німеччини на Україну

Жодних поступок: Кулеба спростував чутки про тиск Німеччини на Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що з боку Німеччини немає жодного тиску на українську сторону щодо можливих поступок Росії у питанні врегулювання збройного конфлікту на сході нашої країни.

Про це Кулеба сказав на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії запевнив, що політично Україна і Німеччина на сьогодні зосереджені на дипломатичному врегулюванні нинішньої кризи і не прагнуть силового розв’язання збройного конфлікту.

«Я поінформував Анналену про те, що Україна має свої «червоні лінії», і ми від них ніколи за жодних обставин не відступимося», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба говоритиме з Бербок і Макроном про зброю для України

Він додав, що йдеться про те, що українська сторона не піде на жодні поступки щодо територіальної цілісності України, не вестиме прямий діалог з так званими ДНР/ЛНР, і що український народ завжди буде єдиним джерелом рішень щодо зовнішньої політики України, і ніхто не зможе нав’язати нам, куди рухатися і що в зовнішній політиці робити.

"Я жодним чином не хочу сказати, що Анналена Бербок казала мені щось протилежне, а я її переконував. Ні. Зараз в Україні дуже популярне питання, чи примушують іноземні гості українську владу до якихось поступок. Я абсолютно відповідально заявляю, що ані сьогодні під час зустрічі, ані перед цим Анналена (Бербок) не примушувала мене до будь-яких поступок у питанні врегулювання конфлікту. Це був обмін думками між друзями, партнерами, які прагнуть одного - врегулювати цей конфлікт дипломатичними засобами", - запевнив міністр.

Читайте також: Україна не бачить деескалації у разовому відведенні російських військ - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перебуває з візитом в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-