Україна повністю довіряє США у питанні послаблення російської загрози - Кислиця

Україна повністю довіряє США у питанні послаблення російської загрози - Кислиця

Укрінформ
Україна повністю довіряє Сполученим Штатам і тісно консультується з ними у питаннях деескалації напруженості, яку створила Росія.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю телеканалу CBS News повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

На запитання, чи задовольняють Україну пропозиції Білого дому, надіслані Росії для пом'якшення протистояння, він відповів ствердно.

«Ми бачили проєкт відповіді ще до того, як він був надісланий росіянам, і ми працюємо з американцями у щоденній тісній координації, в оперативному режимі. Ми повністю довіряємо тому, що роблять американці. І дуже цінуємо їхню готовність обговорювати з нами свої ідеї та кроки», - сказав постпред.

Читайте також: Кислиця обговорив з Генсеком ООН, як можна запобігти подальшій агресії РФ

Він зазначив, що українці сповнені рішучості захищати свою незалежність, і в разі нападу Росії було б «тотальне кровопролиття».

При цьому Кислиця додав, що Україна активного прагне приєднання до НАТО, оскільки «намагатися захистити себе самостійно не тільки сумнівно з військової точки зору, а й надзвичайно дорого з економічної та фінансової».

Читайте також: Кислиця на Радбезі ООН відповів на спроби представника РФ тлумачити позицію України

Дипломат також указав на бажання Путіна відновити імперію за рахунок держав колишнього СРСР. «Він хоче відновити імперію, як би вона не називалася - новий Радянський Союз, Російська імперія, нова федерація, неважливо. Він хоче увійти в історію як державний лідер, який відновив імперію, хай би як її назвали», - зауважив Кислиця у відповідь на запитання, чого хоче Путін від України.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Білий дім передав до Москви письмові пропозиції, спрямовані на збереження безпеки в Європі та стримування російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-