Ніхто з партнерів не змушує Україну виконувати «Мінськ» у трактуванні Росії - Кулеба

Ніхто з партнерів не змушує Україну виконувати «Мінськ» у трактуванні Росії - Кулеба

Укрінформ
Ніхто з міжнародних партнерів не змушує Україну виконувати Мінські домовленості у російському трактуванні, адже наша держава, не сприйме такого тиску.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі ток-шоу «Право на владу», передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що Мінські домовленості є основою врегулювання, це беззаперечний факт. Але є російська інтерпретація Мінських домовленостей, яка не відповідає інтересам України. Були випадки, коли нам там щось намагалися нав’язати. Зараз ніхто не нав’язує нам виконання Мінських домовленостей на російських умовах і не буде нав’язувати, тому що Україна не така держава, і Президент Зеленський не така людина, аби сприйняти тиск у цих питаннях», - сказав Кулеба.

За його словами, українська влада пояснює кожному іноземному гостю бачення нашою країною імплементації Мінських угод, яке відрізняється від російського. Водночас, зауважив міністр, уявлення, що «хтось приїжджає і починає тиснути на Україну; виконуйте отак Мінські домовленості, або ось так, - цього немає, це все чутки».

Читайте також: Зеленський розповів, як бачить виконання Мінських угод

«Я запевняю вас, що Мінські домовленості не можуть бути виконані на російських умовах, в основі яких - прямий діалог між Україною і ОРДЛО, який нам нав’язують і який, я можу вам підтвердити, на всіх зустрічах на всіх рівнях дуже чітко відкидається. І в тому числі це зробив Андрій Єрмак на останній зустрічі (радників лідерів «нормандської четвірки». – ред.) у Парижі», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату – України, Франції, Німеччини та Росії. За її результатами керівник ОП Андрій Єрмак поінформував, що всі сторони узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Тоді ж було домовлено про проведення за два тижні чергової зустрічі радників.

Читайте також: Україна в Радбезі ООН представить факти невиконання «Мінська» Росією

31 січня постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр повідомив, що наступна зустріч радників «нормандської четвірки» відбудеться в Берліні 10 лютого.

Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами 2 лютого повідомив, що політичні радники лідерів країн Нормандського формату мають зустрітися наступного тижня, але про конкретну дату говорити зарано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-