У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Монастирського

У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Монастирського

Укрінформ
Група  депутатів із "Європейської солідарності" та позафракційний Дмитро Разумков зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови "Про звільнення Монастирського Дениса Анатолійовича з посади міністра внутрішніх справ України" (№7009).

Текст документа оприлюднено на сайті парламенту, повідомляє Укрінформ.  

Автори проєкту обґрунтовують доцільність ініціативи незадовільною діяльністю міністра внутрішніх справ Монастирського.

Серед аргументів вони наводять, зокрема, скандал із заступником міністра Олександром Гогілашвілі, відсутність розслідування факту перешкоджання з боку Національної поліції активістам, які прийшли під Печерський районний суд Києва підтримати лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, 17 і 19 січня 2022 року, штовханину і затримання правоохоронцями активістів руху "SaveФоп" під Верховною Радою 25 січня 2022 року.

"Останньою надзвичайною подією стало опублікування відео поліцейських з місця ДТП нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна, із якого видно, що покривання цього злочину здійснював міністр внутрішніх справ України Монастирський Д.А.", – додається в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Читайте також: ДТП з Трухіним: в уряді поки не робили висновків щодо дій Монастирського - Шмигаль

Водночас група народних депутатів із парламентських фракцій "Європейська солідарність" та "Голос" зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови "Про звернення до Президента України стосовно визнання роботи директора Державного бюро розслідувань Сухачова О.О. незадовільною та звільнення зазначеної особи із займаної посади" (№7010). 

Так, проєктом пропонується визнати роботу директора ДБР Сухачова незадовільною з підстав ненадання парламенту у строки, встановлені законом, письмово звіту про діяльність відомства за 2021 рік, неналежного стану виконання покладених на Держбюро розслідувань завдань, незабезпечення дотримання законодавства, прав і свобод людини та громадянина, а також систематичного нехтування обов‘язками у сферах забезпечення незалежності ДБР, гарантування принципів верховенства права, законності та політичної нейтральності в діяльності ДБР.

Крім того, документом передбачається звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо розгляду питання звільнення Олексія Сухачова з посади директора Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, "Українська правда" оприлюднила розслідування щодо ДТП із народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Трухіним. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

Пізно ввечері 1 лютого Арахамія заявив, що Трухіну не місце ані у фракції, ані у партії.

Своєю чергою, у МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Вранці 2 лютого Трухіна виключили з партії "Слуга народу".

Президент Володимир Зеленський підтримав виключення депутата із партії "Слуга народу".

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-