Політолог: Поки світові лідери перебувають в Україні, Росії буде важче організувати провокації

Політолог: Поки світові лідери перебувають в Україні, Росії буде важче організувати провокації

Укрінформ
Майже кожного дня останнім часом до України приїжджають світові лідери чи глави МЗС, це зроблено задля стримування Росії.

Як передає Укрінформ, про це розповів політолог Олег Саакян в ефірі телеканалу "Дом".  

"Пам’ятаємо, як свого часу візит президентів до Тбілісі в найгарячіші дні російсько-грузинської війни фактично врятував Тбілісі від інтервенції Росії в столицю, коли вона зупинилася прямо в передмісті Тбілісі. Так само приблизно і зараз. Поки в Києві перебувають міжнародні дипломати, очільники МЗС різних європейських країн, набагато складніше створити картинку, що це ніби Київ обстріляв, що це Київ провокував тощо. Це один з елементів стримування", — пояснив політолог.

Читайте також: Україну наступного тижня відвідають глави МЗС п’яти країн

Крім того, коли в Україні є хтось, хто не є стороною конфлікту, він може дати коментарі медіа, зворотній зв'язок та окрему зовнішню думку.

"Таким чином це вбиває частково підґрунтя для російської пропаганди у випадку, якщо вони хочуть створити певний провокаційний елемент виправдання своєї агресії", — додав політолог.

Раніше повідомлялося, що головними темамипереговорів Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона стали стримування російської агресії, масштабні санкції проти Кремля у разі вторгнення в Україну, а також військова підтримка Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-