«Пліч-о-пліч з Україною»: Зеленський і Джонсон зробили спільну заяву після зустрічі у Києві

«Пліч-о-пліч з Україною»: Зеленський і Джонсон зробили спільну заяву після зустрічі у Києві

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон оприлюднили спільну заяву після зустрічі у вівторок, 1 лютого, в Києві.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Глави української держави, передає Укрінформ.

У спільній заяві британський прем’єр наголосив на непохитній відданості Сполученого Королівства суверенітету, незалежності й територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. 

“Сполучене Королівство стоїть пліч-о-пліч з Україною перед лицем російської агресії, що триває й становить загрозу миру та безпеці в регіоні, підриває глобальний порядок”, - йдеться в документі.

Читайте також: Джонсон: Санкції набудуть чинності у ту хвилину, коли Путін вторгнеться в Україну

Лідери двох держав наголосили, що правом кожного українця є визначати своє майбутнє, та застерегли Росію від подальшого втручання в Україну, оскільки це “буде масштабною стратегічною помилкою та матиме жорсткі гуманітарні наслідки”.

У пресслужбі Президента зазначили, що Україна та Сполучене Королівство погодилися працювати разом з метою зміцнення безпеки та обороноздатності нашої країни. Зокрема, у спільній заяві йдеться про зміцнення енергетичної безпеки України та підтримку її зусиль у сфері “зеленої” трансформації. 

У цьому контексті прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив про пакет нової фінансової допомоги обсягом 88 млн фунтів стерлінгів для підтримки зусиль України з розбудови стійкості та скорочення залежності від постачання російських енергоносіїв.

Читайте також: Зеленський - Джонсону: Військово-морські бази нам сильно допоможуть

На завершення лідери двох держав підтвердили бажання поглиблювати стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес, а також продовжувати взаємодію, зокрема в межах Стратегічного діалогу Україна – Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-