Євродепутатка: Під час візиту ми побачили, що українці не хочуть війни, але готові до відсічі

Євродепутатка: Під час візиту ми побачили, що українці не хочуть війни, але готові до відсічі

Укрінформ
Делегація Європейського парламенту в ході візиту до України пересвідчилася, що українці не хочуть війни, але готові до відсічі у разі нової атаки Росії на нашу країну.

Про це заявила голова підкомітету з питань безпеки і оборони (SEDE) Європейського парламенту Наталі Луазо на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час нашого візиту ми побачили, що Україна і українці не хочуть війни. Європейці прагнуть допомогти знайти дипломатичний шлях (деескалації –ред.), але якщо Росія здійснить напад на Україну, ми готові ухвалити безпрецедентні санкції, і стосовно цього у нас є єдність і солідарність», - сказала Луазо.

Вона додала, що на тлі масової російської дезінформації щодо України хоче наголосити на існуванні європейської та трансатлантичної єдності у підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми розуміємо, що Україна наразі перебуває під психологічним, економічним та політичним тиском Росії. Але ми хочемо запевнити, що Україна має багато друзів, а Росія є повністю ізольованою», - зазначила євродепутатка.

Читайте також: Діяльність Росії в акваторії Азовського моря викликає стурбованість – євродепутат

За словами Луазо, члени делегації Європарламенту були вражені стійкістю українців, з якими їм довелось спілкувалися, і ставленням українського народу до нинішньої загрозливої ситуації.

"Ми розуміємо, що цю націю не можна залякати", - резюмувала Луазо.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві, 1 лютого, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з делегацією Європейського Парламенту, під час якої обговорили економічні, енергетичні та безпекові питання.

Фото з сайту vaaju.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-