Шмигаль обговорив із делегацією Європарламенту економічні та безпекові питання

Шмигаль обговорив із делегацією Європарламенту економічні та безпекові питання

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із делегацією Європейського парламенту, під час якої обговорили економічні, енергетичні та безпекові питання.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

Зокрема, учасники зустрічі розглянули питання можливого посилення санкцій проти Росії та механізми протидії запуску проєкту «Північний потік-2».

Глава українського Уряду подякував Європейському Союзу за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Про що, за словами Прем'єр-міністра, зокрема, свідчить сьогоднішнє рішення Європейської Комісії надати Україні нову «надзвичайну» макрофінансову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро. Він висловив сподівання, що Європарламент також підтримає цю ініціативу.

«Ваш візит до України ще раз доводить відданість Європейського Союзу підтримці нашій країні», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Із боку Європейського Парламенту в зустрічі взяли участь голова Комітету в закордонних справах Девід Макаллістер, голова Підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо, а також європейьскі паралментарії Віола фон Крамон-Таубадель, Тоніно Пікула, Адам Бєлан, Петрас Аустревічус, Радослав Сікорський, Яак Медісон, Майкл Галер та П’єтро Дуччі.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з головою Ради Міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким обговорив подальшу співпрацю у сфері зберігання газу.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-