У масці Путіна з пультом: під Кабміном вимагають від телеканалів виконувати мовний закон

У масці Путіна з пультом: під Кабміном вимагають від телеканалів виконувати мовний закон

Фото
Укрінформ
У Києві під стінами Кабінету Міністрів проходить акція "За ТБ українською!", учасники якої мають наміри домогтися виконання закону про мову на телебаченні.

Участь у заході беруть близько 50 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції провели перфоманс - активіст, одягнений у маску Путіна, сидів на стільці з великим пультом, де були написані назви українських телеканалів.

Акція «За ТБ українською!» під Кабміном / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

"Вже півроку українські телеканали не виконують закон про мову. За нашими оцінками, на українських телеканалах за цей час було показано сотні російськомовних фільмів та серіалів, які грубо порушують закон", - сказав один з організаторів акції, активіст спільноти "Мова об'єднує" Сергій Оснач.

Читайте також: В університеті Шевченка проведуть «мовний» моніторинг через скарги студентів на викладачів

Зокрема, активісти вимагають від Кабміну забезпечити приведення всіма органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність із законом про мову; забезпечити невідкладне скасування Державним агентством України з питань кіно прокатних посвідчень для всіх фільмів і серіалів, що всупереч закону демонструються на телебаченні російською мовою.

Наразі ситуація спокійна. На місці події працює близько 40 правоохоронців.

Організаторами заходу виступили активісти спільноти "Мова об'єднує".

Як повідомлялося, раніше у Секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови заявляли, що на двох українських телеканалах частка передач і фільмів українською мовою менша за встановлену норму 75%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-