«Мінськ» є базовим документом на шляху до миру – Подоляк

«Мінськ» є базовим документом на шляху до миру – Подоляк

Укрінформ
Мінські угоди за визначенням не можуть бути простими у виконанні, але для Української держави зараз цей документ є базовим на шляху до миру.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Безумовно, Мінські угоди за визначенням не можуть бути простими у виконанні, враховуючи всі політичні обставини. Але рамковий зміст "Мінська" дозволяє погодити таку послідовність кроків, яка забезпечить повернення Донецька та Луганська під контроль України за повного гарантування суверенітету України та нормального правопорядку на всій нашої території", - сказав він.

Подоляк наголосив, що це потребує значної дипломатичної роботи.

Водночас він зазначив, що ще на момент підписання угод текст "міг би бути трохи більш виваженим та продуманим".

Читайте також: Визнанням «Л/ДНР» Росія продемонструє відмову від Мінських угод – Резніков

Водночас зараз, за ​​його словами, хоч би які оцінки давалися тексту "Мінська" нашими громадянами, у тому числі і на різних позиціях у структурах влади, для держави зараз саме цей документ є "базовим на шляху до миру".

"Пан Данілов, до речі, висловив одну з дискусійних точок зору в нашому суспільстві на те, що текст "Мінська" мав би створюватися більш раціонально. Але зараз ми можемо, а отже, і повинні шукати такий формат кроків, щоб у рамках наявних і поки що безальтернативних Мінських угод забезпечити чесний, справедливий, стабільний процес деокупації наших територій, що посилює Україну", - запевнив радник керівника ОП.

Читайте також: Данілов: Якби Мінські угоди можна було виконати, це б давно вже зробили

Як повідомлялося, раніше секретар РНБО Олексій Данілов висловив думку, що нібито виконання Україною Мінських угод у їхньому нинішньому вигляді призведе до руйнування країни, і необхідно підписати новий документ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-