Данілов: Якби Мінські угоди можна було виконати, це б давно вже зробили

Данілов: Якби Мінські угоди можна було виконати, це б давно вже зробили

Укрінформ
Час, який пройшов від моменту підписання Мінських угод каже про те, що їх виконати неможливо.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі Свобода слова на ICTV заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Угоди, які були підписані під дулом російського автомата, не можуть бути чинними, це розуміють всі. І той час, який пройшов від моменту підписання цих угод про це й каже, що їх виконати неможливо. Якби їх можна було виконати, їх вже давним-давно б виконали», - наголосив Данілов, нагадавши, що спроба через парламент внести зміни в українське законодавство для реалізації Мінських угод закінчилось сутичками під Верховною Радою.

Читайте також: Виконання мінських угод несе загрозу Україні - Данілов

«Я не уявляю собі що може початись в суспільстві саме зараз, якщо хтось наважиться починати цей процес рухати вперед», - наголосив Данілов.

Він також підкреслив, що виборчий процес під дулами автоматів на окупованих Росією територіях, як того вимагають Мінські угоди, неможливо реалізувати.

Читайте також: Данілов - міністру оборони Канади: Нам потрібна зброя для захисту

Як повідомлялося, наприкінці грудня Москва виставила низку вимог щодо так званих "гарантій безпеки" до США та НАТО відносно скорочення американських військ та озброєнь у Європі та відмови від подальшого розширення альянсу на схід. Вашингтон та керівництво НАТО відповіли на них відмовою. Серія січневих переговорів із РФ закінчилася безуспішно. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та погрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-