Україна в ООН: Засідання Радбезу щодо загрози РФ було заходом превентивної дипломатії

Україна в ООН: Засідання Радбезу щодо загрози РФ було заходом превентивної дипломатії

Укрінформ
Засідання Ради Безпеки з обговорення російської загрози, що відбулося в понеділок у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, було скликано в рамках застосування інструментарію превентивної дипломатії відповідно до Статуту Організації.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Постійного представництва України при ООН.

Засідання РБ, яке відбулося у вигляді відкритого брифінгу, «мало на меті надати можливість усім залученим сторонам висловити свою позицію, дати оцінку концентрації російських військ на кордоні з Україною як загрозі міжнародному миру та безпеці на глобальному рівні й підкреслити безальтернативність мирного врегулювання», зазначили у постпредстві. Ухвалення жодних рішень не передбачалося.

Читайте також: США - після Радбезу ООН: Росія так і не пояснила своїх дій навколо України

Засідання засвідчило принципову позицію переважної більшості членів Ради Безпеки щодо неприйнятності безпрецедентного нарощування російських наступальних озброєнь, сил і засобів на українсько-російському та українсько-білоруському кордонах, ідеться в повідомленні.

Зазначається, що постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, спілкуючись після засідання із журналістами, наголосив «на неприпустимості роздмухування паніки, у тому числі шляхом маніпулятивного та корисливого трактування інформації і поширення окремими ресурсами російських наративів».

Читайте також: Загроза Росії виходить за межі Європи - Польща в ООН

Потрібна «подальша наполеглива робота та відповідальна позиція усіх членів Радбезу, усіх членів ООН, щоб запобігти відновленню гарячої фази збройної агресії», підкреслив Кислиця.

Читайте також: Кислиця на Радбезі ООН відповів на спроби представника РФ тлумачити позицію України

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада безпеки ООН обговорила питання російської загрози для міжнародного миру і порядку. Запит на проведення засідання після консультацій з Україною та партнерами з Радбезу подали США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-