Китай не хоче, щоб військову напруженість навколо України обговорювали в ООН

Китай не хоче, щоб військову напруженість навколо України обговорювали в ООН

Укрінформ
Офіційний Пекін виступив за врегулювання напруження, пов’язаного з посиленою військовою активністю РФ навколо України, на основі консультацій і переговорів між сторонами, а не в Раді Безпеки ООН.

Таку позицію висловив під час засідання Радбезу в понеділок постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зацікавлені сторони повинні прагнути до врегулювання своїх розбіжностей шляхом діалогу й переговорів. Нам терміново потрібна зараз тиха, а не мегафонна дипломатія», - заявив представник КНР.

Він визнав, що останнім часом дійсно спостерігається певна напруженість у питанні навколо України. «І ми спостерігаємо за тим, що викликає цю напруженість», - зауважив дипломат.

Китайський представник зазначив, що Пекін не бачить приводу для обговорень цього питання в Раді Безпеки ООН. Адже, за його словами, лише західні країни на чолі зі США звинувачують Росію у підготовці до війни, в той час, як Москва стверджує, що не має таких намірів, а Україна підкреслює, що їй така війна не потрібна.

«У таких умовах, якою може бути основа для занепокоєння країн, і чому вони наполягають на тому, що ця війна буде?»- зазначив Чжан Цзюнь.

Читайте також: Будь-яка інтервенція є порушенням міжнародного права – керівництво ООН

Він також згадав, що діалог та переговори між сторонами вже ведуться, хоча конкретного прогресу поки що не досягнуто. Тож, за його словами, проведення відкритого засідання Ради Безпеки ООН «очевидно не веде до створення сприятливих умов для цього поточного переговорного процесу та не сприяє зниженню напруженості».

Представник КНР водночас заявив, що Пекін закликає сторони зберігати спокій та не робити нічого, що може посилити кризу, та врегулювати розбіжності шляхом консультацій на основі «взаємної поваги».

Читайте також: Штати закликали Радбез ООН не чекати й відповісти на загрозу агресії Росії

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Нью-Йорку проходить відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо обговорення загрозливої поведінки Росії й нарощування військ на кордонах України та в Білорусі.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-