Колишній радник Меркель виступає за поставки Німеччиною зброї до України

Колишній радник Меркель виступає за поставки Німеччиною зброї до України

Укрінформ
Багаторічний радник ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель - Крістоф Гойсґен переконаний, що уряд ФРН має допомогти Україні зброєю.

Як передає Укрінформ, про це Гойсґен, майбутній глава Мюнхенської безпекової конференції, заявив в інтерв’ю газетам Rheinische Post та General-Anzeiger.

За його словами, офіційний Берлін занадто все спрощує коли відмовляється від поставок зброї Україні, посилаючись на німецькі правила контролю за озброєнням. Гойсґен вказав на те, що Німеччина через свою історію дуже неохоче постачає зброю в зони напруженості , але «у той же час ми також експортуємо до Ізраїлю найсучасніші підводні човни з посиланням на нашу історію».

«І зараз справедливо запитують, чи не повинна Німеччина постачати зброю і Україні з тієї ж самої причини», - заявив німецький політик.

На цьому тлі він нагадав про масові вбивства німецькими силами у 1941 році понад 30 тис. українських євреїв у Бабиному Ярі у Києві.

Багаторічний радник Меркель з безпекових та зовнішньополітичних питань також закликав зупинити газопровід «Північний потік-2» у разі нападу Росії на Україну. «Якщо російські війська вторгнуться в Україну, то не можна просто продовжувати «Північний потік-2» і працювати так, як ніби нічого не сталося», - заявив він.

Читайте також: Ексглава МЗС Німеччини: На схід України треба ввести миротворців ООН

Як повідомлялося, зіткнувшись із загрозою повномасштабного російського вторгнення, Україна наразі отримує військову допомогу з боку ряду країн, зокрема США, Великої Британії, країн Балтії. Водночас Німеччина продовжує займати позицію, яка полягає у відмові збройної підтримки України, попри численні заклики з боку української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-