Кулеба закликав Росію відвести війська, якщо вона дійсно не хоче війни

Кулеба закликав Росію відвести війська, якщо вона дійсно не хоче війни

Укрінформ
Росія має вивести війська, які вона зосередила біля кордонів України, якщо вона насправді не хоче нової війни.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

Міністр заявив, що російські війська потрібно прибрати від кордонів з Україною та з тимчасово окупованих українських територій.

"Якщо російські офіційні особи серйозно заявляють, що не хочуть нової війни, Росія має продовжити дипломатичну взаємодію та вивести збройні сили, які вона зосередила вздовж кордонів України та на тимчасово окупованих територіях України", – написав Кулеба і додав, що єдиним відповідальним шляхом у вирішенні конфліктами є дипломатія.

Читайте також: Зеленський: Ми готуємося до високих імовірних загроз з боку РФ

Як повідомлялося, останнім часом у ЗМІ деяких країн активно обговорюється можливість повномасштабної операції Росії проти України. У Сполучених Штатах вбачають ознаки того, що президент РФ Володимир Путін збирається застосувати військову силу проти України в середині лютого.

Читайте також: Зеленський: Санкції проти Росії потрібні до ймовірного нападу на Україну, а не після

Водночас 19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. Данілов вважає нинішню ситуацію "некритичною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-