Зеленський вважає помилкою наміри деяких країн евакуювати дипломатів

Зеленський вважає помилкою наміри деяких країн евакуювати дипломатів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає помилкою наміри деяких країн здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників своїх посольств з української території.

Про це він заявив у п'ятницю під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це помилка. Я відверто про це говорю. Я не маю права говорити, що це помилка урядів поважних держав, але це помилка для України. Сигнали, які ми отримували від дипломатів, що це працівники не першого рівня (можуть покинути Україну - ред.). Я так не вважаю. У цій ситуації усі першого рівня, усі мають бути на місці", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що в Маріуполі, який дуже близько знаходиться до лінії розмежування, працює генеральне консульство Греції, "і греки нікого не забрали" звідти.

"Я не порівнюю держави, я просто хочу сказати, що такий крок є важливим сигналом, усі на це дивляться, як хто реагує. Я вважаю, що посольські працівники, дипломати мають бути тут, це капітани дипломатії, представники своїх держав. І ми знаємо, що капітани останні покидають корабель. І я вважаю, що Україна - не "Титанік", ми ідемо вперед", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Якщо буде повномасштабна війна, вона буде і на кордонах країн НАТО

Як повідомлялося, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У МЗС України назвали такий крок "передчасним і проявом надмірної перестороги".

Станом на 26 січня більшість американських дипломатів вирішили залишитися на робочих місцях у Києві.

Читайте також: Зеленський: У нас немає непорозуміння з Байденом

Про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників посольств або дозволити їм добровільно залишити українську територію повідомили також Велика Британія, Австралія, Німеччина, Канада.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-