Зеленський: У нас немає непорозуміння з Байденом

Зеленський: У нас немає непорозуміння з Байденом

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський стверджує, що між ним і президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом немає непорозуміння.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли кажуть, що в нас є якесь непорозуміння, у нас немає непорозуміння з президентом Сполучених Штатів. Я просто глибоко розумію, що відбувається в моїй державі, як і він глибоко розуміє, що відбувається у Сполучених Штатах Америки», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що Сполучені Штати економічно підтримують Україну.

«Нам потрібно на сьогодні стабілізувати економіку в нашій державі через всі ці сигнали, що завтра війна. Тому що сигнали пішли навіть від поважних лідерів держав, що вони вже відверто навіть не дипломатичною мовою, а вони просто говорять – завтра буде війна. Це паніка. Паніка на ринках, паніка в фінансовому секторі», - сказав глава української держави.

Читайте також: Якщо не НАТО, то світ має показати інші безпекові гарантії - Зеленський

Він наголосив, що через «різну інформація з різних джерел» починається економічна паніка.

«У нас було рекордне ВВП минулого року, воно зросло, 6,5 млрд нових інвестицій у 2021 році. Але після початку такої інформаційної кампанії, з України вивели 12,5 млрд коштів. Ми стабілізуємо нашу валюту з держрезервів. Це дуже дорого коштує нашій країні", - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що повідомлення в ЗМІ щодо напруги і конфлікту під час розмови президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена є недостовірними.

Читайте також: Зеленський: Санкції проти Росії потрібні до ймовірного нападу на Україну, а не після

27 січня відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського і Джозефа Байдена. Це була друга розмова лідерів у 2022 році та третя за останні два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-