Туреччина запропонувала «живі» переговори ТКГ у Стамбулі – ОБСЄ

Туреччина запропонувала «живі» переговори ТКГ у Стамбулі – ОБСЄ

Укрінформ
Туреччина запропонувала Стамбул як потенційне місце для проведення зустрічей Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за умови консенсусу сторін щодо цього, і ці зустрічі можуть проводитися наживо, а не онлайн.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресзаяву спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі посла Мікко Кіннунена.

«У відповідь на запит голови ОБСЄ Туреччина попередньо запропонувала Стамбул як потенційне місце для проведення зустрічей ТКГ за умови консенсусу. За це я висловлюю свою вдячність Туреччині. Я поінформував учасників дискусій про можливість повернутися до особистих зустрічей», - йдеться у заяві.

Читайте також: Жодних прямих переговорів України із сепаратистами не було й не буде – Єрмак

На переконання Кіннунена, особисті зустрічі підвищать якість та конфіденційність дискусій.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна зустрітися у Туреччині для обговорення розбіжностей та подолання проблем.

Читайте також: Росія усунулася від діалогу і заблокувала роботу в ТКГ – Кулеба

При цьому Росія не хоче «переїзду» ТКГ у Стамбул, а пропонує Москву, Донецьк чи Луганськ. Про що йшлося на останньому засіданні ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-