Рада в четвер може переглянути календарний план сесії через спалах COVID-19

Рада в четвер може переглянути календарний план сесії через спалах COVID-19

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер, 27 січня, може розглянути змінений проєкт календарного плану сьомої парламентської сесії через збільшення кількості хворих на COVID-19 серед народних депутатів та працівників Апарату ВР.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов (парламентська фракція "Слуга народу").

"Ми розглянули і ухвалили це питання на засіданні регламентного комітету. Дійсно, ми проголосували за те, щоб скасувати попереднє рішення і запропонували під таким самим номером доопрацьований проєкт, який фактично заміняє попередній. Скоріше за все завтра на початку пленарного засідання буде голосуватися календарний план на наступну сьому сесію в такому вигляді: вівторок, 1 лютого, – повноцінне пленарне засідання, а потім із середи до п’ятниці, тобто 2, 3 і 4 лютого, — робота в комітетах", – сказав Фролов.

Читайте також: Рада може розглянути в четвер законопроєкт про економічний паспорт – депутат

Він уточнив, що в разі ухвалення відповідного документу тиждень із 7 до 11 лютого також пройде у форматі роботи в комітетах, а безпосередньо до роботи в залі пленарних засідань народні депутати повернуться 15 лютого.

За словами парламентарія, таке рішення обговорювалося на нараді за участю керівництва ВР та голів парламентських фракцій і груп. "За моєю інформацією, президія та голови політсил погодили такий календарний план", – додав Фролов.

Водночас прессекретар Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука Марія Дейнеко в коментарі Укрінформу заявила, що такий формат роботи у парламенті не можна вважати карантином. Відповідну заяву вона зробила, посилаючись на слова спікера.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Верховній Раді відбулась нарада за участі керівництва ВР, голів парламентських фракцій та груп, на якій обговорювалася ймовірність зміни календарного плану сьомої сесії у зв‘язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19 серед народних депутатів та працівників Апарату ВР.

Читайте також: Рада може піти на карантин через кількість хворих з COVID-19

Проєкт календарного плану сьомої сесії парламенту дев'ятого скликання запропонований Комітетом ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР у грудні минулого року. Донині народні депутати не ухвалили цей документ. Згідно з ним, пропонується проводити сьому сесію з 1 лютого до 22 липня 2022 року. На тижні з 1 до 4 лютого народні депутати мали працювати в режимі пленарних засідань.

Шоста сесія парламенту дев’ятого скликання завершується 28 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-