ЄС не сприймає жодних вимог Росії щодо майбутнього України – єврокомісар

ЄС не сприймає жодних вимог Росії щодо майбутнього України – єврокомісар

Укрінформ
Країни-члени Європейского Союзу єдині у підтримці України на тлі зростання російської агресії та непохитні у своїй позиції, що Росія повинна здійснити деескалацію напруги.

Як передає Укрінформ, про це на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сказав Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї.

«Дозвольте мені бути абсолютно чітким: ми як Євросоюз та всі країни-члени не приймаємо у жодній формі та вигляді вимоги Росії, які стосуються майбутнього України чи Європи як континенту. Нинішню ситуацію не можна розуміти двома шляхами: саме Росія повинна здійснити деескалацію ситуації… Ви можете продовжувати розраховувати на підтримку та єдність ЄС у підтримці вашого суверенітету, територіальної цілісності, і звісно, невизнання окупованого Криму», - сказав він.

Єврокомісар додав, що в Євросоюзі були «дуже вражені», як швидко Україна відреагувала на нещодавні кібератаки на веб-ресурси центральних органів виконавчої влади України, та готові працювати над збільшенням підтримки Україні щодо протидії кіберзагрозам.

«Хочу запевнити вас, що ми поруч з вами у протидії цим спільним загрозам. Ми будемо дивитися, як суттєво підвищити нашу підтримку щодо стійкості України до кібератак у короткостроковій чи середньостроковій перспективі», - резюмував Варгеї.

Читайте також: Єврокомісія планує мобілізувати до €6,5 мільярда інвестицій для підтримки економіки України

Олівер Варгеї зазначив, що складна ситуація в Україні та навколо неї перебуває на одному з перших місць порядку денного Європейського Союзу.

"Мій сигнал і месидж є таким: Україна є близьким сусідом і ключовим партнером ЄС. Водночас ситуація як усередині країни, так і за її межами залишається дуже серйозною, ми приділяємо їй дуже багато уваги, і хочу вам сказати, що вона залишається на одному з перших місць у нашому порядку денному ", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї здійснює візит до України 26-27 січня, щоб висловити солідарність ЄС із Україною.

Зокрема, він заявив, що ЄС мобілізує до 6,5 мільярда євро інвестицій для підтримки економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-