Україна на 63% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Шмигаль

Україна на 63% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Шмигаль

Укрінформ
Україна вже на 63% виконала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. 

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом збільшився до 63%. 54 % було у 2020 році і 60% - у 2021, і 63% у нас є станом на початок цього року. Фактично за 2020 рік приріст склав 10%, за 2021 рік – 9%. Загалом 15% приросту за останні два роки», - сказав Шмигаль.

За його словами, найдинамічніше євроінтеграційні процеси відбувалися у сферах фінансових послуг(+ 26% виконаних завдань), сфері оподаткування(+24%) , громадського здоров'я (+17%), енергетики (+13%), транспорту (+12%), екології (+11%) та сільського господарства (+10%).

Читайте також: У ЄС планують завершити рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною до наступного саміту

Шмигаль додав, що КМУ протягом минулого року затвердив 61 євроінтеграційний документ, а Верховна Рада ухвалила 37 законопроєктів, серед яких 20 – в цілому.

«Звичайно, цього року хочеться спрацювати набагато більше, амбітніше», - сказав глава уряду.

Члени Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС затвердили план та графік подання на розгляд КМУ проєктів євроінтеграційних документів.

На початку цього засідання Прем’єр-міністр заявив про те, що Кабінет Міністрів планує у 2022 році внести на розгляд Верховної Ради 92 нормативно-правові акти, які торкаються євроінтеграції.

Читайте також: Кабмін цьогоріч планує внести до Ради 92 євроінтеграційні документи

Як повідомила раніше віцепрем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Україна вже на 61 відсоток виконала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-