У ЄС планують завершити рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною до наступного саміту

У ЄС планують завершити рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною до наступного саміту

Укрінформ
У Єврокомісії схвалюють спільні зусилля з Україною щодо впровадження Угоди про асоціацію та розраховують завершити впорядкування своїх рекомендацій до Угоди до наступного саміту «Україна-ЄС», який має відбутися в Брюсселі в 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сказав Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї.

«Мені також приємно, що ми обидвоє (ЄС та Україна – ред.) просунулися в нашій роботі щодо спільного перегляду досягнень щодо Угоди про асоціацію, зокрема, відома стаття 481. Це має дати нам змогу давати рекомендації щодо майбутньої імплементації, і ми віддані завершити роботу щодо цього протягом цьогорічного саміту з Україною», - сказав він.

Він додав, що Євросоюз водночас вивчає шляхи щодо поглиблення секторальної співпраці з Україною.

Читайте також: В ЄС визначили три напрямки виходу з безпекової кризи навколо України

Зокрема, Варгеї вказав цифрову сферу, «де Україна має можливості виграти від взаємодії із зовнішнім ринком, забезпечивши законодавство у відповідності з європейським».

«Ще одна сфера, де ми досягнули прогресу – це зелена угода. Ми почали діалог, і я готовий підтримати вас на шляху щодо переходу до зеленої енергетики», - зазначив єврокомісар.

Як повідомлялося, Єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї під час візиту до Києва заявив, що ЄС мобілізує до 6,5 мільярдів євро інвестицій для підтримки економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-