Путін розставлятиме червоні лінії, допоки його не зупинити – Стефанішина

Путін розставлятиме червоні лінії, допоки його не зупинити – Стефанішина

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін розставлятиме червоні лінії, де захоче, допоки його не зупинять.

Про це заявила журналістам віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на полях міжнародного симпозіуму, присвяченому трагедії Бабиного Яру, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми не підважуємо можливість військово вторгнення, але ми добре знаємо Росію і ми розуміємо, що червоні лінії знаходяться там, де їх розмістили. Путін розставляє свої червоні лінії там, де хоче, допоки його не зупинити. Тож для НАТО дуже важливо, щоб його порядок денний не вів їх», - сказала вона.

Читайте також: На Росію вже можна накладати санкції за паспортизацію ОРДЛО – Кулеба

Вона зауважила, що місяць тому Росія починала з жорсткіших ультиматумів: «жодного розширення НАТО для України та Грузії», потім було «жодного розширення для решти Східної Європи», «Відмотайте назад розширення НАТО до 1997 року».

«На всі ці пункти вони почули «ні», це була чітка червона лінія. Було декілька днів агресивної риторики, але що сталося потім Росія повернулася з новими ультиматумами за стіл, менш суровими», - зауважила віцепремʼєр-міністр.

Читайте також: Майже 60% українців не підтримують прямі переговори з Путіним

Як повідомлялося, 13 січня високий представник ЄС Жозеп Боррель, що російські пропозиції щодо європейської безпеки, що були викладені Росією у так званих «проєктах договорів» з США і НАТО, є неприйнятними для Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-