ЄС не планує евакуації своїх дипломатів з України - Боррель

ЄС не планує евакуації своїх дипломатів з України - Боррель

Укрінформ
Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їх родин у зв’язку із загрозою наступу з боку Росії.

Саме так відповів у понеділок перед початком засідання ради міністрів закордонних справ у Брюсселі Високий представник ЄС Жозеп Боррель на запитання журналістів, чи має ЄС намір, за прикладом оголошеного рішення Сполучених Штатів, розпочати вивезення родин своїх дипломатів з України, і чи не означає це, що війна є близькою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Державний секретар Блінкен пояснить нам причини такого рішення. Ми не маємо наміру робити таку ж річ, тому що не знаємо про жодну особливу причину для цього. Але секретар Блінкен поінформує нас. І я не думаю, що ми маємо драматизувати, оскільки переговори тривають. Я не думаю, що ми маємо полишати Україну. Але, можливо, Блінкен володіє більшою інформацією і поділиться з нами», - сказав Високий представник ЄС.

Читайте також: Німеччина заперечує чутки про евакуацію сімей дипломатів з України

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, він заперечив будь-які дії ЄС щодо евакуації власного дипломатичного корпусу з України.

«Ми не маємо жодних рішень щодо цього», - наголосив Боррель.

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-