Німеччина заперечує чутки про евакуацію сімей дипломатів з України

Німеччина заперечує чутки про евакуацію сімей дипломатів з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Німеччини не вживає жодних заходів для скорочення кількості співробітників посольства в Україні чи вивезення членів їхніх сімей.

Як передає Укрінформ, таким чином у МЗС Німеччини прокоментували повідомлення ЗМІ про нібито наявні плани евакуації з посольства в Україні.

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією з безпекою співробітників наших дипломатичних представництв в Україні, а також тісно контактуємо з нашими партнерами в ЄС та на міжнародному рівні. Федеральне міністерство закордонних справ наразі не вживає жодних заходів для зменшення кількості співробітників посольства або членів їхніх сімей", - заявили в суботу ввечері в зовнішньополітичному відомстві ФРН.

Читайте також: Білий дім прокоментував плани ймовірної евакуації громадян США з України

Раніше німецьке видання Bild повідомило, що МЗС Німеччини "працює над планом евакуації членів сімей співробітників посольства в Україні" - буцімто в разі подальшого загострення ситуації їх мають вивезти з країни.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Bloomberg також поширило інформацію, що уряд США обмірковує можливість евакуації членів сімей американських дипломатів з України на тлі зосередження Росією понад 100-тисячного контингенту поблизу нашої держави.

Згодом у Державному департаменті США спростували це повідомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-