Зеленський: Ми знаємо про всі можливі загрози і розуміємо наші дії у відповідь

Зеленський: Ми знаємо про всі можливі загрози і розуміємо наші дії у відповідь

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що українська влада знає про всі можливі загрози від російської агресії, розуміє можливі свої дії, готова до всього, проте сподівається все вирішити дипломатичним шляхом.

Про це він зазначив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ. 

“Україна не хоче війни, але Україна повинна завжди бути готовою до неї. Не боїться, бо захищає свою землю. Не здасться, бо тікати нікуди. І це не новина. Україна постійно посилює свої оборонні можливості. У нас сильна, смілива, готова до всього армія. І це не новина. Кожен мій ранок починається з інформації про реальну ситуацію на Донбасі і поблизу наших кордонів. Ми знаємо про всі можливі загрози і розуміємо всі можливі наші дії у відповідь”, - сказав Президент.

Зеленський підкреслив, що в Україні розраховують передусім тільки самі на себе. За його словами, це не тому, що у нас немає підтримки, адже вона є, а тому, що маємо гідність і гордість.

При цьому він наголосив, що зараз рівень підтримки міжнародних партнерів і міжнародної коаліції – високий, як ніколи.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців щодо агресії РФ і закликав не панікувати

“Ми про все знаємо, ми до всього готові, але робимо все, аби врешті нам це не знадобилося, робимо все для вирішення дипломатичним шляхом, робимо все для настання миру”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що ризики від російської агресії існують уже не перший рік і не стали більшими.

Він також додав, що не виключає, що широке поширення інформації про можливий наступ Росії та розвиток агресії проти України може бути спрямоване на створення фону для поступок Україною в питаннях врегулювання.

Сьогодні під час зустрічі з Зеленським держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що подальша агресія Росії проти України призведе до «невиправних наслідків», а також до збільшення оборонної допомоги США Україні й посилення країн-членів НАТО на східному фланзі.

Читайте також: Для Росії подальша агресія проти України матиме непоправні наслідки – Держдеп

Державний секретар США 19 січня прибув з візитом до Києва, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-