Блінкен обіцяє Україні нову оборонну допомогу у найближчі тижні

Блінкен обіцяє Україні нову оборонну допомогу у найближчі тижні

Укрінформ
Сполучені Штати планують здійснити нові поставки допомоги Україні у сфері безпеки й оборони впродовж ближчих тижнів, а в разі нової агресії Росії ця підтримка буде збільшена.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен, передає кореспондент Укрінформу.

«Поставки (оборонної допомоги – ред.) продовжуються, останні відбулися впродовж минулих кількох тижнів, і ще більше заплановано на ближчі тижні»,- сказав глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він підкреслив, що процес допомоги Україні у сфері оборони «відбувається на постійній основі». За його словами, лише протягом останнього року Сполучені Штати надали Україні більше допомоги, ніж у будь-який момент з 2014 року.

«Якщо Росія проявить будь-які агресивні наміри, відновить свою агресію та вторгнеться в Україну, ми забезпечимо додаткові матеріали – крім того, що вже в роботі», - зауважив держсекретар США.

Читайте також: Нарощування військ біля України дає Путіну змогу атакувати «в дуже короткі терміни» – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня США відправили в Україну останній транш додаткової оборонної підтримки на загальну суму $60 мільйонів, затвердженої в вересні президентом Байденом під час візиту президента Зеленського до Вашингтона.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-