Нарощування військ біля України дає Путіну змогу атакувати «в дуже короткі терміни» – Блінкен

Нарощування військ біля України дає Путіну змогу атакувати «в дуже короткі терміни» – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія має плани збільшити присутність військових сил на українському кордоні, що дозволить здійснити агресію «в дуже короткі терміни».

Про це він заявив на зустрічі з дипломатами в посольстві США в Києві, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Як ви всі дуже-дуже добре знаєте, останні кілька місяців ми приділяли пильну увагу Україні через значне нарощування російських сил, яке ми спостерігали поблизу українського кордону», - сказав Блінкен.

За його словами, нарощування російської присутності відбувалося «без провокацій і причин».

«Ми знаємо, що існують плани щодо ще більшого збільшення цих сил в дуже короткі терміни, і це дає президенту (Росії – ред.) Путіну можливість, також в дуже короткі терміни, здійснити подальші агресивні дії проти України», - додав Блінкен.

Наприкінці грудня адміністрація Джо Байдена непублічно санкціонувала виділення додаткових 200 мільйонів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки. Пакет заходів безпеки дозволив постачання більшої частини військової техніки та озброєння, які США надавали раніше, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, захищені радіостанції, медичне обладнання, запасні частини тощо.

Читайте також: Блінкен: Якщо дозволимо безкарність РФ проти України, то відкриємо скриньку Пандори

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 19 січня, держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Києва, де зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-