Підтримка НАТО і перспективи переговорів із РФ - про що говорили Зеленський і Столтенберг

Підтримка НАТО і перспективи переговорів із РФ - про що говорили Зеленський і Столтенберг

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує на посилення практичної підтримки з боку НАТО у зміцненні обороноздатності України та її спроможностей протидіяти сучасним загрозам.

Як передає Укрінформ, на цьому він наголосив під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Президент висловив сподівання на посилення практичної підтримки з боку Альянсу та його країн-членів у зміцненні обороноздатності України та спроможностей нашої держави протидіяти сучасним загрозам, зокрема кібератакам», - йдеться у повідомленні.

Основна увага під час розмови була приділена дипломатичним зусиллям, спрямованим на деескалацію безпекової ситуації навколо України.

Генеральний секретар поінформував Президента про результати нещодавнього засідання Ради НАТО – Росія та перспективи подальших переговорів з російською стороною щодо питань європейської безпеки.

Читайте також: Для Росії подальша агресія проти України матиме непоправні наслідки – Держдеп

Зеленський висловив подяку Столтенбергу за послідовну позицію Альянсу стосовно підтримки суверенітету й незалежності, а також євроатлантичних прагнень України. Він окремо відзначив принципову позицію НАТО щодо відданості політиці відкритих дверей.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський обговорив із Столтенбергом питання стабільності в Європі та участі України у червневому саміті Альянсу.

Росія висунула вимогу Північноатлантичному альянсу позбавити Україну і Грузію перспектив членства в НАТО, офіційно оголошених у 2008 році під час Бухарестського саміту.

Читайте також: Коли піде останній солдат РФ: Кулеба назвав умови припинення війни на сході України

Після проведення останніх переговорів з росіянами генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відмовлятиметься від політики відкритих дверей для інших держав.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-