Байден дуже скоро назве ім’я нового посла США в Україні – Блінкен

Байден дуже скоро назве ім’я нового посла США в Україні – Блінкен

Укрінформ
Висунення кандидатури нового посла США в Україні главою Білого дому відбудеться в дуже короткий термін, і це буде особа, яка має високий рівень довіри президента Джо Байдена, а також глибокі знання ситуації в регіоні.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен, передає кореспондент Укрінформу.

«Я очікую, що номінація (посла США в Україні – ред.) відбудеться незабаром», - зауважив глава Держдепу, відповідаючи на запитання журналістів.

У цьому зв’язку він запевнив, що кандидат на посаду глави місії США в Києві «матиме повну довіру» з боку президента Сполучених Штатів.

«Це буде людина, яку я добре знаю, і з якою маю тісні стосунки. І ця людина матиме дуже очевидний досвід і знання по цьому регіону», - підкреслив Блінкен.

Водночас він висловив вдячність Крістіні Квін, яка зараз виконує обов’язки на чолі Посольства США в Києві, а також всій команді американських дипломатів.

Читайте також: Блінкен назвав Київ найпопулярнішим пунктом призначення у світі

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у середу перебуває з візитом у Києві. Він уже провів зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, а також міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

США не мають посла в Україні із травня 2019 року, коли завершила каденцію Марі Йованович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-