Штати готують санкції проти проросійських агентів в Україні – WSJ

Штати готують санкції проти проросійських агентів в Україні – WSJ

Укрінформ
США готують фінансові санкції проти проросійських агентів в Україні в той час, як держсекретар США Ентоні Блінкен вирушає до Європи для зустрічей у Києві та Берліні, аби продемонструвати підтримку європейських союзників на тлі агресії РФ.

Про це йдеться в публікації у вівторок американського авторитетного видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Про очікувані санкції, які заморозять активи щонайменше чотирьох осіб, пов’язаних з Росією, може бути оголошено вже в четвер», - зауважує видання із посиланням на джерела в адміністрації.

Читайте також: Санкції проти Путіна і чиновників РФ «заморозять» $1,5 трильйона – експерт

Очікується, що обмеження будуть введені на підставі указу президента Байдена, підписаному у квітні, який має на меті покарати осіб, пов’язаних із зовнішньою агресією РФ.

«Ми докладаємо всіх зусиль, аби виявити прокремлівську активність з дезінформації, а також завадити нинішнім спробам Росії дестабілізувати ситуацію в Україні», – наводить газета в цьому зв’язку цитату представника адміністрації США.

За його словами, РФ створює основу для того, «сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі шляхом диверсійної діяльності та інформаційно-впливових операцій».

Читайте також: У Росії обвалився ринок акцій через очікування нових санкцій

Тим часом у Держдепартаменті та Міністерстві фінансів США поки не офіційно коментують інформації щодо можливості нових санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні в вівторок назвали «вкрай небезпечною» ситуацію навколо України, що пов’язується з останніми перекиданнями російських військ до українського кордону в Білорусі. Для обговорення ситуації в середу до Києва прибуває державний секретар США Ентоні Блінкен, який проведе зустрічі з державним керівництвом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-