Глава МЗС Канади: Єдиний шлях – деескалація з боку Росії та змістовний діалог

Глава МЗС Канади: Єдиний шлях – деескалація з боку Росії та змістовний діалог

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі вважає єдиним шляхом зменшення нинішнього рівня напруги між Росією і Заходом – деескалація з боку Кремля і долучення до змістовного діалогу.

Про це Жолі заявила на спільній з очільником МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Жолі, Канада глибоко занепокоєна концентрацією російських військ на кордоні з Україною та дестабілізаційною діяльністю Росії в Україні та навколо країни, а її візит є виявом підтримки.

«Канада засуджує зосередження російських сил на кордоні з Україною і спробу анексії та незаконну окупацію Криму. Є лише один можливий шлях уперед - Росія повинна почати деескалацію і долучитися до змістовного діалогу», - сказала Жолі.

Вона додала, що порушувала це питання і в Україні, і на інших зустрічах із партнерами.

Жолі поінформувала, що з Києва поїде до Парижа, а потім у Брюссель, щоб зустрітися з колегами і обговорити ці питання.

«Ми єдині у нашій підтримці України. Будь-яке вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки, у тому числі дуже суворі скоординовані санкції з боку наших союзників", - заявила очільниця МЗС Канади.

Читайте також: Російська агресія: Кулеба закликав українців не піддаватися паніці

Жолі зазначила, що має бути знайдене мирне розв’язання збройного конфлікту на сході України, щоб уникнути подальших втрат і досягнення стабільності в Україні задля продовження реформ.

Вона запевнила, що Канада вживатиме всіх заходів задля стримування Росії від вторгнення в Україну і працюватиме над пошуком мирних рішень усіх проблем.

Раніше Мелані Жолі заявила в інтерв'ю Radio Canada заявила, що Канада підтримує право України на набуття членства у НАТО.

“Позиція Канади не змінилася, ми переконані, що Україна повинна мати змогу приєднатися до НАТО”, - сказала Жолі. Водночас вона наголосила, що спочатку Україна має провести реформи у сфері демократії та судочинства.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі перебуває в Україні з візитом.

 фото: twitter.com/melaniejoly

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-