«Істеричний концерт»: в ОП прокоментували повернення Порошенка

«Істеричний концерт»: в ОП прокоментували повернення Порошенка

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що дії експрезидента, народного депутата Петра Порошенка є фактором, що розколює Україну, а його сьогоднішні заяви супроводжуються фейками.

Про це він заявив у коментарі, який є у розпорядженні Укрінформу.

За словами Подоляка, нинішні дії Порошенка не мають жодного відношення до держави, реальної політики та адекватної політичної конкуренції.

"Сьогодні добре видно, що найпотужнішим розколюючим фактором для України є саме діяльність старих політиків і, зокрема, того ж таки Порошенка. Замість того, щоб просто повернутися у країну і просто пройти передбачені законом судові процедури, Порошенко розіграв "фестиваль зневаги до процесуальних процедур" і зумів перетворити на істеричний концерт навіть рутинні дії прикордонників в аеропорту", - сказав він.

Радник керівника ОП запевняє, що на кожному кроці Порошенка сьогодні "була брехня, кожна заява супроводжувалася фейками".

Читайте також: «Слуга народу» закликає депутатів «ЄС» не брати участі у «політичних виставах»

На його думку, це потрібно для того, щоб і справді сильніше розколоти суспільство і зруйнувати тендітний суспільний консенсус про те, що всі політики мають бути однаково підзвітні закону та суду.

"Порошенко сьогодні намагався показати, що нібито серед усіх політиків є один, який "рівніший за інших", і тому дозволяє собі ігнорувати всі ті процесуальні дії, які сам же закликав виконувати інших людей, нестримно рекламуючи свого часу небачену "реформу судів і правоохоронців загалом". У будь-якому разі, пану Порошенку варто було б повернути цю карикатурну ситуацію в пристойне русло хоча б із почуття поваги до країни", – додав Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко у понеділок уранці прибув до Міжнародного аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського (Жуляни). До цього він перебував у закордонному відрядженні з 17 грудня до 17 січня.

Читайте також: Слідчі ДБР зустріли Порошенка в аеропорту - Гончаренко

Печерський районний суд Києва розпочав засідання щодо обрання йому запобіжного заходу об 11:00, але була оголошена перерва до 14:00.

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав Порошенку повідомлення про підозру у державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Співробітники ДБР спільно зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України.

Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) УКУ.

У вересні-листопаді 2021 року у зазначеному провадженні вже повідомили про підозру нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Читайте також: ДБР запевняє, що у справі Порошенка немає політики

Прокуратура клопотала в суді про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Кузярі обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Він перебував у СІЗО до січня поточного року, коли суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Ексміністр Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-