«Слуга народу» закликає депутатів «ЄС» не брати участі у «політичних виставах»

«Слуга народу» закликає депутатів «ЄС» не брати участі у «політичних виставах»

Заява
Укрінформ
У партії «Слуга народу» закликають представників партії «Європейська солідарність» не брати участі у «політичних виставах».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві партії, яку речниця фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Юлія Палійчук опублікувала у Телеграмі.  

«Сьогодні експрезидент Петро Порошенко намагався влаштувати абсолютно штучний скандал і спровокувати громадянське протистояння – замість того, аби цивілізовано і спокійно виконати необхідні процедури, яких вимагає закон. Його задум сумніву не викликає: через політизацію справи, яка розслідується відповідними органами суто в юридичній площині, уникнути будь-якої відповідальності за власні дії та ще й заробити політичні дивіденди», - ідеться у заяві.

Читайте також: У матеріалах справи немає інформації, хто і коли вручив підозру Порошенку – адвокат

Як підкреслили автори заяви, «не так давно цей політик заявляв про необхідність об'єднати зусилля всіх політичних сил для протистояння російській агресії, сьогодні ж – як і багато разів до цього – демонструє поведінку, спрямовану на розкол суспільства».

«Ми вважаємо такі дії проявом ганебних звичок старої політики. Але не маємо ілюзій і не сподіваємося, що від цих звичок Петро Порошенко відмовиться. Натомість ми закликаємо представників партії «Європейська солідарність» не брати участі у політичних виставах та спробувати переконати свого лідера, що політизація і скандалізація не можуть бути заміною законним процедурам і судовому процесу. Прикро, але інший підозрюваний по «вугільній справі», пан Медведчук, продемонстрував більше впевненості у собі й витримки, ніж його давній товариш пан Порошенко», - підкреслили в партії.

У «Слузі народу» закликали партію «Європейська солідарність» «все ж осягнути сенс слова «європейська» у назві політичної сили і який політичний стандарт означає це слово для кожного українця».

Читайте також: Адвокат просить повернути прокурору клопотання про запобіжний захід Порошенку

«Поважати закон, дотримуватись законних процедур, виконувати судові приписи і поважати кожного свого співгромадянина незалежно від політичних уподобань чи соціального статусу – це обовʼязок політика. В тому числі й такого, як пан Порошенко», - додали у партії.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

У вересні-листопаді 2021 року у вказаній справі повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Читайте також: ДБР запевняє, що у справі Порошенка немає політики

Прокуратура клопотала в суді про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Кузярі обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Він перебував у СІЗО до січня поточного року, коли суд змінив йому запобіжний на цілодобовий домашній арешт.

Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

17 січня Порошенко прилетів із закордонного відрядження до Києва. Громадські активісти, члени партії «Євросолідарність» зустріли його в міжнародному аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського та пізніше зібрались під Печерським районним судом Києва, де розпочалося судове засідання з обрання Порошенку запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-