Лукашенко лякає «націоналістами-радикалами» з України - СБУ пояснила, звідки ці фейки

Лукашенко лякає «націоналістами-радикалами» з України - СБУ пояснила, звідки ці фейки

Укрінформ
Служба безпеки України наголошує, що заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону військового контингенту із "націоналістів-радикалів" є політичною маніпуляцією.

Про це повідомив Укрінформу речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Наголошуємо: маніпулятивні заяви прокремлівських політиків та представників держав-сателітів РФ про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону "націоналістів-радикалів", які нібито є "похлеще, чем натовские военнослужащие", не відповідають дійсності, є політичною маніпуляцією та частиною інформаційної війни проти України. Закликаємо українські та міжнародні ЗМІ ретельно перевіряти подібну інформацію, аби не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій", – сказав речник СБУ.

Читайте також: Лукашенко заявляє, що на спільних з РФ навчаннях відпрацюють прикриття південних кордонів

Він зауважив, що Служба безпеки України, Міністерство оборони, Збройні сили України, а також органи державної влади вживають низку необхідних заходів в рамках своїх повноважень, аби не допустити дестабілізації ситуації в державі, в тому числі в інформаційній сфері. "Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни", – сказав він.

Читайте також: Експосол Польщі в Україні - про хакерську атаку: Слід готуватись до інших провокацій РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, буде відпрацьовано "протистояння" на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямку. Лукашенко також заявив, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-