Радник Байдена обіцяє Росії «належну відповідь» за кібератаки на Україну

Радник Байдена обіцяє Росії «належну відповідь» за кібератаки на Україну

Укрінформ
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив, що Росія дістане належну відповідь за кібератаки проти України.

Про це Салліван сказав в інтерв'ю CNBC News, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується санкцій, то ми дуже чітко дали зрозуміти росіянам (і ми зробили це узгоджено і в унісон з нашими союзниками): якщо вони знову вторгнуться в Україну, то стикнуться з серйозними економічними наслідками й заплатять за це високу ціну», - зазначив радник глави Білого дому.

За його словами, «ми виробимо з нашими союзниками належну відповідь» і в тому разі, якщо Росія вдасться до кібератак на Україну. Адміністрація Байдена, додав Салліван, уже кілька місяців попереджає, що кібератаки можуть бути частиною широкомасштабних зусиль Росії в рамках ескалації, і США працюють з українським урядом над посиленням оборони.

Читайте також: Кібератака на Україну засвідчує підготовку до широкомасштабної агресії – Більдт

Він наголосив: якщо росіяни вдадуться до воєнних дій, Вашингтон «вживе заходів, спрямованих проти їхньої економіки, проти їхнього стратегічного становища в Європі».

 «Ми готові до обох варіантів. Якщо Росія хоче просуватися вперед шляхом дипломатії, ми цілком готові робити це в унісон з нашими союзниками та партнерами. Якщо Росія піде на вторгнення та ескалацію, ми готові й до цього, з потужною відповіддю, яка змінить їхні стратегічні позиції… Ми одночасно займаємося стримуванням та дипломатією, чітко і твердо дотримуємося цього курсу, повністю солідаризуючись із трансатлантичною спільнотою», - розповів радник президента США.

Читайте також: Відповідь на агресію РФ проти України буде швидка й потужна - Блінкен

Як повідомлялося, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про ресурси Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, десять з яких зазнали несанкціонованого втручання. При цьому витоку персональних даних не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-