Глави МЗС Німеччини і Канади завтра у Києві проведуть переговори з протидії РФ

Глави МЗС Німеччини і Канади завтра у Києві проведуть переговори з протидії РФ

Укрінформ
В Україні у понеділок, 17 січня, перебуватимуть з візитами міністри закордонних справ Німеччини і Канади.

Про це передає Укрінформ, про це у Фейсбук повідомляє МЗС України.

Як зазначили у зовнішньополітичному відомстві, обидва візити здійснюються на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Повідомляється, що візит федерального міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок відбудеться у тридцяту річницю відновлення дипломатичних відносин між країнами і "має на меті засвідчити підтримку України зі сторони Німеччини на тлі агресивних дій Росії".

Читайте також: «Діалог - ознака сили»: НАТО вважає, що дійти згоди з Росією досі можливо

"Дмитро Кулеба та Анналена Бербок проведуть переговори, ключовими темами яких стануть активізація міжнародних зусиль з протидії російській агресії, координація подальших кроків у рамках нормандського формату та Кримської платформи, інтеграція України в ЄС і НАТО, розвиток двостороннього економічного, енергетичного та гуманітарного партнерства", - зазначили у МЗС.

Український та німецький міністри також проведуть онлайн-пресконференцію, початок якої запланований на 13.00.

Читайте також: Кулеба назвав чітку модель поведінки Путіна

За інформацією МЗС, візит міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі буде дводенним, вона перебуватиме в Україні 17-18 січня.

"Глави української та канадської дипломатій проведуть переговори, ключовими темами яких стануть протидія російської агресії, консолідація подальших кроків зі стримування РФ, зміцнення безпекового сектору України. Міністри обговорять актуальні питання двостороннього співробіництва України та Канади, зокрема в торговельній, економічній, освітній та візово-міграційній сферах", - зауважили у відомстві.

Спільна пресконференція Кулеби та Жолі відбудеться 18 січня, про її час буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-