Польща вважає напад хакерів на українські сайти спробою посварити дві країни

Польща вважає напад хакерів на українські сайти спробою посварити дві країни

Укрінформ
Поява на заблокованих унаслідок кібератаки сайтах українських державних структур "заяв" польською мовою є черговою спробою погіршити відносини між двома країнами.

Про це заявив у Твіттері речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ.

“Оприлюдення “заяв” польською мовою ми сприймаємо як чергову спробу дестабілізації польсько-українських відносин”,- написав Ясіна, додави хештег #StandwithUkraine ("Разом з Україною").

В іншому дописі речник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що в МЗС із занепокоєнням сприйняли інформацію про кібератаку проти сайтів державних органів України, зокрема МЗС.

Читайте також: Експерт каже, що кібератака на урядові сайти – намагання посварити Україну з Польщею

“Ми рішуче засуджуємо будь-які дії, результатом яких є поширення дезінформації і перешкоджання діяльності державних інституцій”, - ідеться у дописі.

Як повідомлялося, у ніч із 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, зокрема вебресурси МОН, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства, а також портал "Дія". Зокрема, хакери розміщували на сайтах дописи антиукраїнської спрямованості українською, російською та польською мовами.

Польські ЗМІ зауважують, що граматичні та стилістичні помилки у польськомовному дописі свідчать про те, що їх писали не поляки.

Читайте також: В ЄС засудили хакерські атаки на Україну та пропонують допомогу

Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України та кіберполіцією збирає цифрові докази та проводить розслідування інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-