Джемілєв сподівається, що Туреччина координуватиме свої дії у межах ПАРЄ з Україною

Джемілєв сподівається, що Туреччина координуватиме свої дії у межах ПАРЄ з Україною

Фото
Укрінформ
Україна вдячна Туреччині за підтримку і розраховує на координацію позицій у межах міжнародних організацій, зокрема в ПАРЄ.

Про це сказав народний депутат України Мустафа Джемілєв у коментарі Укрінформу за результатами візиту до Анкари представників депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною.

«Ми вдячні Туреччині за постійну підтримку. Від початку окупації Криму і до сьогодні Туреччина завжди була з нами. Туреччина декларує свою підтримку за кожної нагоди та на найвищому рівні, що для нас є моральною підтримкою», - заявив лідер кримськотатарського народу.

Він також нагадав, що Туреччина реалізує проєкт щодо будівництва житла для переселенців з Криму.

Читайте також: Депутати ВР розпочали дружній візит до Туреччини

Джемілєв позитивно оцінив результати візиту до Туреччини.

«Зустрічі, які ми провели, вийшли за рамки парламентських зв'язків… На всіх зустрічах ми обговорювали нинішню ситуацію в Криму, навколо України, щодо концентрації російських військ на кордоні та можливі наслідки цього. Мушу сказати, що ми отримали як у парламентській групі зі зв'язків, так і в комісії МЗС Туреччини із зовнішніх зв'язків, так і з боку спікера парламенту стовідсоткову підтримку в межах їхніх можливостей», - зауважив політик.

Він також зазначив, що після вичерпання програми візиту українську делегацію запросили до палацу президента, де відбулася зустріч із радником глави держави Ялчином Топчу.

Джемілєв зауважив, що під час візиту порушувалося й питання співпраці в рамках міжнародних організацій.

«Ми висловилися щодо голосування депутатів ПАРЄ (від Туреччини - ред.) щодо відновлення присутності Росії в ПАРЄ. Сказали, що це для нас неприйнятно. Ми розуміємо, що у вас особливі відносини з Росією, але в Україні це (голосування турецької делегації за повернення делегації РФ в ПАРЄ - ред.) було зустрінуте з великим розчаруванням, і сподіваємось, що цього не буде в майбутньому», - сказав Джемілєв.

За його словами, турецька сторона висловила розуміння та задекларувала намір надалі координувати свої дії з українською делегацією.

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 січня відбувся візит до Туреччини членів депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною. Програма візиту пепедбачала відвідання двох міст - Анкари й Стамбула.

В Анкарі представники ВР зустрілися зі головою Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, радником президента Туреччини Ялчином Топчу, головою та членами українсько-турецької міжпарламентської групи дружби, головою турецької парламентської делегації в ПАРЄ Ахметом Їлдизом, головою комітету у закордонних справах парламенту Туреччини Акіфом Киличем, заступником міністра закордонних справ Явузом Селімом Кираном.

У Стамбулі українські парламентарії зустрілися зі Вселенським Патріархом Варфоломієм та відвідали виробниче підприємство Baykar Teknolojileri.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-