Зеленський хоче, аби обмеження щодо олігархів поширювались і за межі України

Зеленський хоче, аби обмеження щодо олігархів поширювались і за межі України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на засіданні РНБО 30 грудня доручив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами для того, щоб статус олігарха та пов'язані з ним обмеження не залишалися виключно в межах країни.

Про це в ефірі телеканалу "Рада" заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає Укрінформ.

"Одне з завдань, яке поставив президент на останньому засіданні РНБО – це відпрацювати механізм взаємодії з нашими міжнародними та іноземними партнерами з тим, щоб статус цей олігарха та обмеження не залишалися виключно в межах нашої країни. Тобто, щоб наші партнери також реагували, так само встановлювали додаткові контролі щодо активів і діяльності таких осіб за кордоном. Ми над цим будемо працювати", - сказав він.

За словами Малюськи, статус олігарха «автоматом» призведе до проблем для ведення бізнесу за кордоном. Однак міністр наголосив на тому, що Україна хоче, аби це було закріплено на рівні документів.

«Опір великий, війна не закінчилася. Ще є кілька рубежів захисту, які, очевидно, будуть задіяні олігархами. Але поки нічого непрогнозованого не сталося, вони не вигадали чогось такого, чого ми заздалегідь не очікували», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов 30 грудня анонсував на травень визначення перших олігархів та внесення їх у відповідний реєстр.

23 вересня Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». 4 листопада його підписав Голова ВР Руслан Стефанчук, а наступного дня - Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-